Jerezin testit vahvistivat Niko Karille luottoa tulevaan kauteen

Niko Karin testivauhti Espanjan Jerezissä oli kohdillaan. MP Motorsportin suomalaisässä keräsi mukavasti kierroksia sekä väläytteli nopeuttaan kaksipäiväisissä testeissä.

Yksi Karin suurimmista vahvuuksista on ehdottomasti vauhtiin pääseminen välittömästi, ilman pitkiä totutteluaikoja. Tästä saatiin osoitus avaustestien aamupäivän osiossa, jossa Kari piti toiseksi kovinta vauhtia. Iltapäivällä keskittyminen oli kisavedoissa eikä nopeissa kierroksissa, joten tulosluettelon kymmenettä sijaa ei kannata liikaa tuijottaa. Päivä oli onnistunut sekä kuljettajan että tallin puolelta tarkasteltaessa.

Toisena päivänä testien päätarkoitus, suuren kierrosmäärän kerryttäminen, onnistui jälleen. Testipäivän kahdeksanneksi nopein aika oli mukava bonus, mutta ennen kaikkea Karin mieltä lämmitti uuden GP3-tallin hyvä vauhti.

– Saimme kerättyä paljon dataa, ja se tulee auttamaan meitä kauden käynnistyessä. Vauhtimme osoittaa meiltä löytyvän paikkoja nosuta myös kärkitaistoon kilpailuissa, ART-tallin dominanssia vastaan taisteleva Kari maalailee.

Tänä vuonna Karin tallikaverina ajaa kova luu, Dorian Boccolacci. Nopea italialainen on Karille kuitenkin mieleinen kilpakumppani tiimin jäsentenvälisessä.

– Hienoa, että tallissa on kaksi nopeaa kuljettajaa. Pystymme kirittämään toisiamme ja auttamaan myös tallia saamaan autostaan kaiken irti. Pistämme toisemme koville.

Ennen kauden alkamista toukokuussa GP3-kuljettajakaarti suuntaa vielä ensi kuussa testaamaan juurikin kauden avauskilpailun näyttämölle, Espanjan Barcelonaan. Tämä testisessio on Karin mukaan erittäin tärkeä avausviikonlopun kannalta.

– Nyt kerätty tietotaito on toki tärkeää, mutta Barcelonan testien datan merkitys on vieläkin suurempi. Meidän täytyy varmistaa, että kokonaispakettimme on kunnossa kauden ensimmäisessä kisaviikonlopussa, ja tuo testi antaa siitä selvää osviittaa. Tällä hetkellä kaikki näyttää hyvältä. Pientä säädettävää toki aina löytyy, mutta kokonaisuudessaan nämä testit osoittivat meillä olevan käytössämme kilpailukykyinen paketti.

Related Post
Komea keuliminen toi somenäkyvyyttä, mutta ei pisteitä Niko Karille Silverstonesta
Taas mennään! Niko Karin tiukka kisarutistus huipentuu legendaariseen Silverstoneen
Niko Kari kerrytti pistetiliään vaikeana kisaviikonloppuna – tuttu vahvuus tuikki jälleen
Vauhtia löytyy, onnea ei – Niko Karin upea ajo hylättiin ilman kuljettajan syytä