Kova rangaistus riisti Niko Karilta palkintopallipaikan – vauhdin puolesta kaikki on kunnossa

Formulalupaus Niko Kari esitti radalla varmoja otteita, mutta tuomariston päätös lätkäistä 18-vuotiaalle lahjakkuudelle kova rangaistus jätti happaman maun Jerezin kilpailuviikonlopusta. Vauhdin puolesta Kari esitti jälleen, millaisen potentiaalin hän omaa.

Kari ajoi lauantain startissa kuudenneksi varmaotteisen ajosuorituksen päätteeksi. Sijoitus tiesi kolmatta lähtöruutua sunnuntain kilpailuun, joten tavoitetta kauden tosiesta podiumista voitiin pitää realistisena.

Kolmantena Kari myös ruutulipulle saapui, mutta kovassa sijoitustaistelussa kilpakumppani Dan Ticktumia vastaan tuomaristo katsoi Karin olleen syyllinen kolariin, joka suisti britin hiekoille.

Aikasakko oli karvas, sillä jo podiumille kivunnut Kari putosi rangaistuksensa myötä kauaksi pisteiden ulkopuolelle. Hyvin pistepotin ja palkintopallisjoituksen menettäminen harmitti, mutta Kari ei aio jäädä voivottelemaan tilannetta.

– Viikonloppu oli kokonaisuutena kohtuullisen hyvä. Sain karsittua omasta tekemisestäni paljon virheitä, ja mielestäni esitin paljon parempia otteita kuin edellisviikonloppuna. Suunta on oikea, Kari analysoi.

Kaudesta on jäljellä enää Abu Dhabin päätösviikonloppu. Sinne Kari lähtee hakemaan kauden parasta ajosuoritusta.

– Kehitettävää on monella saralla, niin kuskin kuin myös tiimin osalta. Tällä hetkellä kilpailijatalli ART on vain niin paljon meitä edellä, että he vievät aina neljä ensimmäistä sijaa. Nyt täytyisi saada jotain lisää vauhtia, jotta heille pystyisi vastaamaan ja sitä kautta taistelemaan hyvistä sijoista molemmissa kilpailuissa.

Related Post
Niko Kari vauhdikkaana viimeisissä talvitesteissä – tallin vahva osaaminen vakuuttaa
Jerezin testit vahvistivat Niko Karille luottoa tulevaan kauteen
Niko Karin vauhti sadekelillä miellyttävää – avaustestit tarjosivat paljon hyvää
Niko Kari aloitti GP3-testit kolmanneksi vauhdikkaimpana