003 GP3 Silverstone 2017 (1)

Niko Kari hakee jatkoa erinomaiselle vireelleen – kovasta tavoitteesta ei olla tinkimässä

Formulalupaus Niko Kari lähtee jatkamaan pisteputkeaan GP3-sarjan tulevissa Unkarin kilpailuissa. Silverstone poiki paitsi kauden ensimmäiset pisteet, myös ensimmäisen podiumin.

Red Bullin juniorikuljettaja sai vihdoinkin Silverstonessa alleen ongelmavapaan viikonlopun ilman teknisiä tai kilpakumppaneiden aiheuttamia ongelmia, ja se näkyi tulosluettelossa välittömästi. Kari myöntää hyvien Englanninmaalla saatujen hyvien tulosten pudottaneen melkoisen apinan selästä.

– Silverstone oli erinomainen viikonloppu minulle, sillä pääsin vihdoinkin näyttämään osaamistani ilman ongelmia. Podiumille nouseminen oli mukavaa, mutta ei tässä auta nostaa jalkoja pöydälle. Töitä on vielä paljon tehtävänä, kunnianhimoinen Kari toteaa.

Kari on viettänyt tuttuun tapaan aikaa paljon Arden-tallin tehtaalla löytääkseen kaikki keinot kierrosaikojen parantamiseksi. Työntekoa vieroksumaton Kari iloitsee ottamistaan kehitysaskelista, jotka lupaavat Unkaria ajatellen hyvää.

– GP3-autot testasivat aiemmin alkukesästä Budapestin radalla, ja tuolloin löysimme loppuvaiheessa erinomaisen vauhdin. Olen erittäin luottavainen tulevia kilpailuja ajatellen. Tällä radalla aika-ajojen merkitys on erityisen suuri, sillä ohittaminen on todella vaikeaa. Kehitystä tälläkin saralla on kuitenkin tapahtunut, Kari vakuuttaa.

Red Bullin juniorkuljettajana oleminen asettaa niskaan kovat tavoitteet. Kari ei aio antaa minkään vaikuttaa suureen määränpäähäänsä.

– Ennen kauden alkua asetin tavoitteekseni GP3-sarjan loppupisteiden kolmannen sijan. Siitä ei olla tinkimässä, sillä vauhtia löytyy. Kunhan saan alle vain ehjiä viikonloppuja, niin tavoite on kuskin puolelta täysin saavutettavissa Kari vannoo.

Related Post
Niko Kari ja HiQ Finland yhteistyöhön
Niko Kari ja Wihuri yhteistyöhön
Niko Kari summaa GP3-kauden 2017 – paljon hyviä suorituksia ja eväitä ensi kaudeksi
Niko Karin vahva vire säilyi – talvitauolle testirupeaman nopeimmalla kierrosajalla!