Niko Kari harmitteli virhettä, mutta Monzan viikonloppu osoitti suomalaisen hurjan potentiaalin

Niko Karille Italian GP3-viikonloppu oli suuri pettymys. Mies myönsi ensimmäisenä kisan tuhonneen ajovirheen menneen nuorukaisen omaan piikkiin.

Raskaan pettymyksen takaa Monza tarjosi kuitenkin paljon hyvää. Lauantain ajojen vesittyessä Kari lähti sunnuntaille siirrettyyn päälähtöön ruudusta 14, tulosta harjoitusten sijoituksesta.

Karia heikko lähtöruutu ei haitannut pätkän vertaa. Jo aiemmin kauden aikana lukuisia loistavia lähtöjä ottanut suomalaiskuski raivosi itsensä jo avauskierroksella viidenneksi. Toiseksi viimeiselle kierrokselle lähdettäessä neljäs sija oli jo lähes taskussa.

Sitten harmittava virhe suisti Arden-auton kaiteisiin.

– Auto yliohjasi rajusti, ja keskellä mutkaa auto karkasi hallinnastani. Tyhmä virhe itseltä, ja myönnän sen suoraan. Tästä ei auta kuin ottaa opiksi, Kari harmitteli kisan jälkeen.

Ajovirhe otti miestä päähän, mutta ammattilaisen tavoin Kari tietää, ettei murheeseen pidä jäädä vellomaan. Harmittavasta lopputuloksesta huolimatta viikonloppu tarjosi hyvääkin, ja niiden varaan on hyvä rakentaa.

– Esitin todella hyvän nousun autolla, joka ei ollut aivan parhaissa säädöissä. Tuleviin kisoihin pitää karsia virheet pois ja näyttää, että ehjällä suorituksella pystyn ajamaan tämänkaltaisia suorituksia enemmänkin.

GP3-sarjaa on jäljellä vielä kahden kisaviikonlopun verran. Ensi kerralla kisataan Espanjan Jerezissä lokakuun alussa.

Related Post
Niko Karilla kokemusta GP3-sarjan uudesta kisasta – luottavaisena uuden haasteen kimppuun
Niko Kari antoi vahvoja näyttöjä epäonnesta huolimatta – tästä syystä hän on huippulahjakkuus
Niko Kari vauhdikkaana viimeisissä talvitesteissä – tallin vahva osaaminen vakuuttaa
Jerezin testit vahvistivat Niko Karille luottoa tulevaan kauteen