Niko Karille palkintopallisija ja rutkasti kauden avauspisteitä Silverstonesta!

Niko Kari lunasti potentiaalinsa Silverstonen GP3-viikonloppuna. Red Bullin suomalaiskuljettaja avasi kauden pistetilinsä ajamalla pisteille viikonlopun molemmissa starteissa. Sunnuntaina suomalaiskuljettaja pääsi myös ruiskuttamaan kuohujuomaa palkintopallisijoituksen myötä.

Karin oiva vire näkyi jo harjoituksissa oivana vauhtina. Sekä kuljettaja että talli löysivät autoon oivat säädöt. jotka siivittivät suomalaisen lauantain kilpailuun kuudenteen lähtöruutuun.

Kilpailussa Kari esitti kykyjään avauskierroksella, jossa hän raivasi tiensä upean tuplaohituksen myötä kolmanneksi. Lopussa renkaiden suorituskyky romahti, mikä pakotti Karin tiukkaan puolustustaistoon. Ruutulipulle mies saapui tiukan taistelun päätteeksi kuudentena, mutta sijoitus parani pykälällä tuomariston lätkäistyä Karin ulos työntäneelle Dorian Bocolaccille aikarangaistuksen.

Sunnuntain kilpailuun Kari lähti matkaan neljännestä ruudusta, mutta Bocolaccin epäonnen myötä sijoitus parani pykälällä. Kari ajoi sprinttikilpailussa erinomaisesti ollen sekä hyökkäävä että puolustava osapuoli. Loppukierrosten jännitysnäytelmä päättyi lopulta iloisissa merkeissä, kun Kari kurvasi ruutulipulle kolmantena. Se takasi Karille ensimmäisen palkintopallisijan GP3-sarjassa kruunaten upean viikonlopun.

– Podium tuntui todella hyvältä. Alkukausi on ollut vaikea, mutta nyt pääsimme niille sijoille missä meidän pitäisikin olla. Lauantain kisassa oli vähän ongelmaa virtuaalisen turva-auton kanssa, mutta oikeaan suuntaan menemme, Kari totesi C Morelle tiukan ajon tauottua.

Silverstonen myötä Kari saavutti 20 sarjapistettä, jotka nostivat miehen kertaheitolla kokonaispisteissä ylöspäin. Kari on nyt myös Arden-tallin ykköspistetykki tällä kaudella, joten suomalainen on näyttämässä tallikavereilleen kaapin paikan.

 

– Viikonloppu toi paljon hyvää fiilistä ja se parantaa itseluottamusta. Kuten sanoin, niin alkukauteen verrattuna olemme menneet oikeaan suuntaan. Toivottavasti tämä vire nyt säilyy, Kari toivoi.

Related Post
Komea keuliminen toi somenäkyvyyttä, mutta ei pisteitä Niko Karille Silverstonesta
Taas mennään! Niko Karin tiukka kisarutistus huipentuu legendaariseen Silverstoneen
Niko Kari kerrytti pistetiliään vaikeana kisaviikonloppuna – tuttu vahvuus tuikki jälleen
Vauhtia löytyy, onnea ei – Niko Karin upea ajo hylättiin ilman kuljettajan syytä