14.5.2018

Niko Kari antoi vahvoja näyttöjä epäonnesta huolimatta - tästä syystä hän on huippulahjakkuus

Niko Kari osoitti GP3-sarjan avausviikonloppuna, miksi hän on huippulahjakkuus. Vauhti oli läpi viikonlopun erinomaista, eikä edes karmea epäonni lauantain kisassa estänyt suomalaiskuljettajaa avaamasta pistetiliä jo avausviikonloppuna.

MP Motorsportin riveissä ajava Kari väläytti osaamistaan jo aika-ajoissa. Viides lähtöruutu ja tallin sisäisen taiston voitto olivat loistavia näyttöjä 18-vuotiaan nuorukaisen osaamisesta. Kaikki oli valmista jopa voittotaistoa ajatellen lauantain pääkisassa, mutta sitten iski katastrofi.

Autojen saadessa lähtöluvan Kari joutui havahtumaan kuljettajan kannalta karmeaan tilanteeseen. Kytkimen hajoaminen jo lähtökiihdytyksessä laittoi Karin auton matelemaan, samalla kun muut kiihdyttivät ruuduista matkoihinsa.

Onneksi vaaratilanteesta selvittiin ilman osumia, mutta henkiseltä kannalta leikin jääminen kesken vailla omaa syytä nakersi syvästi. Mutta tuleen ei auta jäädä makaamaan.

Sunnuntain sprinttikisaan lähdettiin epävakaissa olosuhteissa. Ja märkä rata on aina ollut Karin temmellyskenttä. Sunnuntaina nähtiinkin sellainen show, joka osoitti millaisesta kuljettajasta on kysymys.

Kun ruutulippu heilahti, oli Kari nostanut itsensä upealla tavalla kuudenneksi. Menohaluja olisi ollut paremmillekin sijoille, mutta matka loppui harmittavasti kesken.

Kari pystyy suuntaamaan kesäkuussa ajettavaan seuraavaan kisaviikonloppuun luottavaisin mielin. Vaikka pistepussi voisikin olla paksumpi, osoittivat tulokset ja onnistumiset Karin ja MP Motorsportin olevan oikealla tiellä.

X