30.8.2018

Niko Karin pistetili kasvoi Monzassa - kilpailija vei etusiiven

Niko Kari kartutti pistetiliään GP3-sarjan Italian kisaviikonloppuna legendaarisella Monzan radalla. Vauhtia löytyi, mutta epäonni ja kilpakumppanin tunarointi veivät huippusijan.

Karin vauhti oli viikonloppuna kunnossa. Aika-ajoissa sijoituksena oli kymmenes lähtöruutu, mutta viimeinen kierros meni pilalle toisen auton hidastellessa edessä. Muuten lähtöpaikka olisi ollut korkeampi.

Lauantain kisassa Karin rasitteena oli viiden sekunnin aikasakko, joka syntyi kisan alussa tuomariston katsoessa Karin hyötyneen leveäksiajosta. Kari joutui ajamaan mutkassa leveäksi väistäessään toista kilpakumppania tilan loppuessa kesken. Lopputuloksissa Kari oli kymmenes, saaden yhden pisteen.

Sunnuntaina Kari lähti startissa liikkeelle hienosti. Avausmutkasta ulos kiihdytettäessä sijoituksia oli jo poimittu muutama, mutta sitten kilpakumppani käänsi autonsa äkkinäisesti Karin eteen vieden suomalaisen etusiiven mennessään.

Varikkokäynti pudotti Karin kauas pois pistesijoilta, mutta tulosluettelossa tietään ylöspäin raivatessaan suomalaislupaus osoitti vauhtia löytyvän. Matka loppui kuitenkin kesken, eikä hieno nousu sijalle 12 tuonut lisäpisteitä.

– Nyt oli huonoa tuuria muiden autojen kanssa. Ei ole oma syy, että sijoitukset olivat mitä olivat. Vauhtia löytyi ja se on rohkaisevaa, Kari tuumi itse kisojen jälkeen.

Seuraavaksi GP3-sarja kisaa Venäjällä.

– Sotshin rata on itselleni mieleinen, pidän siellä ajamisesta. Katseet käännetään kohti sitä, jotta tulosta syntyi. Monza lupasi paljon, Kari vakuuttaa.

X