10.7.2018

Komea keuliminen toi somenäkyvyyttä, mutta ei pisteitä Niko Karille Silverstonesta

Silverstonen GP3-viikonloppu ei jättänyt hirveästi muisteltavaa, summasi Niko Kari itse pölyn laskeuduttua.

Viikonloppu sai harmittavan alun, kun aika-ajoissa MP Motorsportin auton vauhti riitti vain 19:een lähtöruutuun. Harjoituksissa vauhti oli ollut hyvää, joten Nikon oli kaivettava itsestään taistelijan luonne esille.

Lauantain päälähdössä hän nostikin itseään hienosti tulosluettelossa ylöspäin, mutta sija 11 ei pisteitä tuottanut.

– Joukon takaa lähtiessä jouduin taistelemaan kovasti, ja se kuluttaa aina renkaita rauhallista ajoa nopeammin. Se maksoi sitten kilpailun lopussa, kun vauhtini ei enää ollut muiden tasolla renkaiden huonomman pidon vuoksi, Kari totesi.

Sunnuntaina Kari nappasi hienon startin ja nousi jo pistesijoille. Edessä oli kuitenkin nollatulos harmittavan yhteenoton jälkeen.

– Pistesijaa täytyy aina puolustaa. Osuma oli harmittava, mutta ei tästä auta kuin ottaa opiksi ja jättää ensi kerralla enemmän tilaa. Koko viikonloppu meni muutenkin kategoriaan “tämä oli vain kokemuksenhakureissu”.

Lauantain kilpailussa Kari hankki ruutuaikaa ja medianäkyvyyttä hurjalla “tempulla”, kun miehen auto keuli kisan päätöshetkillä. Näyttävä ajosuoritus sai muun muassa F1-sarjan virallisen tilin jakamaan videon siitä. Voit katsoa sen täältä.

6.7.2018

Taas mennään! Niko Karin tiukka kisarutistus huipentuu legendaariseen Silverstoneen

Kolme kilpailuviikonloppua peräkkäin. Formulatähdillä on pitänyt viime ajat kiirettä. F1-, F2- ja GP3-kuljettajat ovat selvittäneet härkäviikot viimeistä rutistusta vaille.

GP3-sarjassa kisaava Niko Kari valmistautuu MP Motorsportin riveissä kauden neljänteen kisaviikonloppuun odottavaisin mielin. Tiukka kisarupeama ei haittaa, sillä moottoriurheilijalle ajaminen ei ole koskaan pakkopullaa.

– Auton rattiin on jälleen mukava palata. Varsinkin, kun edelliset kisaviikonloput ovat jättäneet niin paljon hampaankoloon, Kari toteaa viitaten hänestä johtumattomiin epäonnen hetkiin.

Silverstonen legendaarinen moottorirata kuuluu kuljettajien suosikkeihin. Myös Karin mielestä rata tarjoaa kilvanajoa parhaimmillaan.

– Perinteinen moottorirata vaatii kuljettajalta ja autolta paljon. Täällä on nautinnollista ajaa. Viime vuoden kisasta napattu palkintopallipaikka lämmittää mieltä, ja sen kaveriksi olisikin tarkoitus lähteä etsimään lisää palkintoja, Kari lataa.

GP3-kisat näkyvät C Moren kanavilla. Lauantain kisa ajetaan 10.25 ja sunnuntain startti pärähtää käyntiin kello 10.15

X