31.7.2018

Onnetar hylkii Niko Karia - Unkarin viikonlopusta ei muisteltavaa jäänyt

Unkarin kisaviikonloppu jätti yhdellä sanalla happaman maun Niko Karin suuhun. Juuri mikään ei onnistunut, eikä pistetili lopulta karttunut.

Ongelmat alkoivat jo aika-ajoissa, joissa Karin leikki loppui lyhyeen harmittavan yhteentörmäyksen seurauksena. Harmitus oli suuri, sillä jääminen aika-ajojen viimeiseksi tarkoitti hurjaa urakkaa syheröisellä ja vähän ohituksia tarjoavalla Hungaroringin radalla.

Taistelutahtoa osoittanut Kari osoitti kuitenkin taitonsa lauantain kisassa, ennen kuin onnetar käänsi jälleen kerran selkänsä suomalaiselle.

Upea taistelu nosti suomalaisen jo kymmenenneksi, kunnes toisen kuljettajan peräänajo rikkoi suomalaisen auton takarenkaan ja matkanteko täytyi jättää kesken. Syyttömänä osapuolena keskeytys ja hyvien lähtöasetelmien menettäminen korpesi Karia ja tukijoukkoja.

Sunnuntaina Kari joutui jälleen kilpakumppanin ulos kilkkaamaksi. Tuplakeskeytys muutenkin vaikeasta viikonlopusta ei voi tarjota muuta kuin yhden oppireissun vaikeuksien selättämisestä.

– Ei jäänyt paljoa muisteltavaa tästä viikonlopusta. Oma virhe harmittaa, mutta päähän ottaa myös kisojen meneminen pilalle muiden kuskien takia.

Edessä on kesäloma, joka tulee tarpeeseen. Monen nuoren kuljettajan selkäranka voisi katketa jatkuviin vastoinkäymisiin, mutta Niko Kari ei aio moiseen sortua.

– Nyt nollataan ajatukset pois kaikista epäonnen hetkistä. Tauon jälkeen lähdetään tekemään uutta nousua puhtaalta pöydältä

27.7.2018

Niko Kari hakee hyvää tulosta tutulla radalla: ``Laitetaan homma rokkaamaan``

Ennen pienelle kesätauolle siirtymistä GP3-karavaani matkaa vielä Unkariin kisaamaan. Niko Kari tavoittelee kauden parasta pistepottia luottavaisena.

Pieni tauko kisakalenterissa ennen Unkaria teki hyvää suomalaiselle. Aika on mennyt mollivoittoisen alkukauden fiiliksiä nollatessa. Tilauksessa olisi ongelmavapaa viikonloppu.

– Unkariin lähdetään hyvillä mielin. Koetan saada uutta alkua tähän kauteen ja homma rokkaamaan, ettei enää tule turhia pistemenetyksiä, Kari toteaa.

Hungarogingin rata on tuttu miehelle. Kokemus on hyvästä erinomaista tulosta haettaessa.

– Täällä on tullut ajettua tosi paljon. Pidän tästä radsta. Kunhan auto saadaan vain hyviin säätöihin ja millään osa-alueelle ei tapahdu lipsahduksia, niin uskon vauhdin riittävän taisteluun paalusta ja sitä kautta voitosta.

GP3-sarjan osakilpailut näkyvät C Moren kanavilla. Lauantaina lähetys alkaa kello 19.25 ja sunnuntaina 11.00.

X