30.9.2018

F2-debyytti antoi hyvää oppia Niko Karille - vauhti rohkaisevaa

Niko Karin ensimmäinen F2-viikonloppu opetti nuorelle lahjakkuudelle paljon. Viikonlopun suurimmaksi anniksi jäi kokemuksen kerääminen kauden päätöskisoja ajatellen.

Kari vastasi uuteen haasteeseen erinomaisesti päihittämällä aika-ajoissa tallikaverinsa Dorian Boccolaccin. Vertailu samanlaisella autolla ajavaan kuljettajaan on aina paras mittari kuljettajan suorituksista, ja ottaen huomioon Karin lyhyen valmistautumisen, voi aika-ajotulosta pitää erittäin kunnioitettavana saavutuksena.

Lauantain kilpailussa Kari pääsi kisaamaan ensimmäistä kertaa kisamuodossa, johon lisäväriä tuovat pakolliset varikkopysähdykset. Erinomaisesti alussa ohituksia suorittanut Kari nousi parhaimmillaan kisassa toiseksi ennen omaa varikkokäyntiään. Sen jälkeen tekniikka teki kuitenkin tenän, ja edessä oli keskeytys.

Sunnuntain kilpailussa Kari poimi jälleen sijoituksia alkukierroksilla, kunnes kevyen sadekuuron liukastama rata teki valitettavat tepposet singauttaen Karin auton seinään.

– Se oli täysin oma virheeni, edellisellä kierroksella mutka oli vielä kuiva, mutta sateen alkaessa siitä tuli liukas ja menetin autoni hallinnan, Kari kertoo

Vaikka kilpailut olisivat voineet sujua Karin omien sanojen mukaan paremmin, on Sotshin viikonlopun anti silti rohkaiseva.

– Opin koko ajan ymmärtämään autoa paremmin, joskin opittavaa vieläkin riittää. Erityisesti minulle uusien renkaiden käyttäytymisen suhteen. Myös tiimin kanssa auton säätötyötä täytyy saada paremmaksi, Kari listaa kehityskohteet.

Formula 2 -kilpuri oli kuitenkin kokonaisuudessaan Karin mieleen.

– Auto on hemmetin makea ajettava. Kisoissakin riittää paljon enemmän tekemistä, kun kierroksia on enemmän, varikkokäynnit sekoittavat kuvioita ja kilpailussa riittää enemmän tapahtumia.

F2-kautta on jäljellä vielä yksi kisaviikonloppu. Abu Dhabissa kisataan marraskuun lopussa.

X