12.05.2019

Niko Kari palkintopallille F3-kauden avausviikonloppuna!

Niko Kari avasi Formula 3 -kautensa palkintopallijuhlinnalla. Mukava pistepotti lämmitti mieltä, mutta ei tyydyttänyt voitonjanoista suomalaista.

Kari esitti väkevän ajon lauantain päälähdössä. Lähtöruudusta 12 matkaan lähtenyt Trident-kuski ohitti kisan alkuvaiheissa useita autoja, joista ratkaisseeksi nousi ohitus maanmies Simo Laaksosesta. Sen myötä Kari nousi kahdeksanneksi, joka oli sijoitus myös ruutulipulla. Eväitä olisi ollut parempaankin, mutta matka loppui kesken ennen kuin Kari ehti ottamaan edellä ajaneet kiinni.

Kahdeksas sija tarjosi kuitenkin erinomaiset lähtökohdat sunnuntain sprinttikisaan. Käännetyn lähtöjärjestyksen myötä Kari pääsi lähtemään matkaan ykkösruudusta.

Kari teki sunnuntaina parhaansa, mutta harmittavasti kärkipaikka karkasi jo startissa, kun Jehan Daruvala pääsi puikahtamaan edelle. Kisan lopussa Kari joutui antautumaan vielä Juri Vipesille, kun suomalainen joutui huolehtimaan renkaistaan.

Kolmas sija palautti kuitenkin Karin palkintojuhlallisuuksiin. Mukava pistepotti pitää Karin mukana sarjan kärkitaistossa. 14 pistettä tuo tällä hetkellä kuudennen sijan.

– Tänään oli vähän hankalampi kisa vauhdillisesti. Emme vain olleet tarvittavan nopeita voittotaistoon, vain voittoja tavoitteleva Kari kertoi kisan jälkeen.

– Nämä ovat kuitenkin tärkeitä pisteitä ja olen toki tyytyväinen pääsystä palkintopallille. Mutta kokonaisuutena en ole täysin tyytyväinen viikonloppuun. Nyt meidän täytyy tutkia, miten voisimme olla nopeampia seuraavissa kisoissa.

Kausi jatkuu kesäkuussa Ranskassa, Paul Ricardin radalla. Kari tietää yhden osa-alueen, josta täytyy löytyä petrattavaa.

– Aika-ajoissa minun täytyy olla korkeammalla. En voi antaa paljon tasoitusta muille lauantain kisaan.

X