10.05.2019

Niko Karin kausi alkaa - päämääränä vain yksi tavoite, menestys

Kauan odotettu Formula 3 -kausi käynnistyy vihdoinkin, kun kuljettajat pääsevät tositoimiin Espanjan Barcelonassa. Trident-tallin Niko Kari on valmis iskemään kärkikahinoihin ensimmäisestä ajometristä lähtien.

Kokemusta sarjan uudesta autosta kerännyt Kari väläytteli vauhtiaan talvitesteissä. Testit ovat kuitenkin testejä, nyt alkavat tosipelit.

– Tätä on odotettu. On mukavaa päästä vihdoinkin tositoimiin ja avaamaan kausi. Olemme hioneet tallin kanssa suorituskykyämme paremmaksi päättäväisesti aina viime päiviin asti, joten lähden kauteen luottavaisin mielin. Kunhan kaikki osuu vain nappiin, on vauhdin puolesta minulla kaikki mahdollisuudet taistella kärkisijoista kisasta toiseen, Kari uhkuu itseluottamusta.

Viime kausina vahvasti sarjassa operoinut Trident-talli ajattaa Karin lisäksi Pedro Piquetia ja Devlin DeFrancescoa. Kari on tutustunut tallikavereihinsa.

– Mukavia tyyppejä he ovat. Mutta samanlaisten autojen päihittäminen on suurin tasonmittarini. Minun täytyy olla tallini paras kuljettaja.

Formula 3 -sarjaksi brändätty vanha GP3-sarja on saanut täksi kaudeksi myös uuden auton. Aiemmista vuosista eroava menopeli on ollut kaikille kuskeille uusi tuttavuus.

– Tänä vuonna on tärkeää oppia ymmärtämään uuden auton niksit mahdollisimman nopeasti. Joka sen taitaa ensimmäisenä, on vahvoilla. Toivottavasti kova työ kantaa hedelmää minun osaltani, Kari toteaa luottavaisesti.

Formula 3 -sarjan osakilpailut näkyvät C Moren kanavilla. Sekä lauantain että sunnuntain kisalähdöt käynnistyvät kello 11.10 Suomen aikaa.

X