23.06.2019

Niko Karin vauhti erittäin lupaavaa Ranskassa - keskeytyksistä huolimatta paljon positiivista

Kuva: Dutch Photo Agency

Niko Kari esitti vauhdillisesti erinomaisia otteita Formula 3 -sarjan Ranskan kisaviikonlopussa, mutta oivia ajosuorituksia ei palkittu pisteillä.

Ajot Paul Ricardin radalla käynnistyivät erinomaisesti, kun Kari ajoi koko porukan nopeimman kierrosajan harjoituksissa. Kari ja Trident-talli löysivät erinomaiset säädöt ja odotukset olivat ymmärrettävästi korkealla.

Kari harmitteli yhdeksättä lähtöruutua, joka oli tosin hyvä parannus avausviikonlopun suoritukseen. Lähtösija ei tyydyttänyt täysin, joskin se tarjosi erinomaiset saumat taistella pisteistä.

Lauantain kisasta niitä näyttikin olevan tarjolla mukavasti, mutta Karin suureksi pettymykseksi kilpailu meni pilalle kilpakumppanin kolautettua autonsa suomalaisen Tridentiin. Pisteiden lisäksi sivu suun meni myös kärkipään lähtösija sunnuntain kisaan.

Keskeytys oli Karin kohtalo myös sunnuntain kilpailussa. Ennen sitä suomalainen oli osoittanut vauhtiaan ja ohitustaitojaan, nousten pistesijoille.

– Viikonloppu lähti hyvin käyntiin, oli mukavaa, että vauhtia riitti. Se luo uskoa tuleviin kisaviikonloppuihin, Kari kertoo.

Kari ei halua jäädä jossittelemaan menneitä. Vaikka pisteitä ei tällä kertaa tullutkaan, ei sen pidä antaa masentaa.

– Hyvää nousua sain aikaiseksi. Viimeisessä kisassa piti ottaa jo suuria riskejäkin, harmi että matka jäi kesken, vauhtia löytyi. Nyt ei auta kuin ottaa hyvistä asioista kaikki irti ja pyrkiä parantamaan seuraavissa kisoissa, Kari analysoi.

Formula 3 -kausi jatkuu jo ensi viikonloppuna Itävallassa Red Bull Ringillä.

X