04.08.2019

Rengasongelma pudotti Niko Karin palkintopallilta - aika-ajojen onnistumista ei palkittu

Niko Karille Formula 3 -sarjan Unkarin kilpailuviikonloppu oli muutamaa kierrosta vaille liian pitkä. Jos kauantain kisan päätöshetket olisivat sujuneet hiukan eri tavalla, olisivat palkintopallijuhlallisuudet ja mukavat sarjapisteet olleet täysin otettavissa.

Kari osoitti olevansa sanojensa mittainen mies aika-ajoissa. Puheet vauhdin löytämisestä ja tulostason petraamisesta eivät jääneet turhiksi, viides lähtöruutu nopeimpana Trident-kuskina oli kova osoitus miehen kyvyistä. Hyvä lähtösija petasi aina hyviä startteja ottavalle suomalaiselle erinomaiset asetelmat kilpailuun.

Hyvin tälläkin kertaa liikkeelle ampaissut Kari taisteli erinomaisesti kisan kärkipaikoilla. Kun matkaa maaliin oli vain muutama kierros, eteni suomalainen letkassa kolmantena. Sitten iskivät kuitenkin ongelmat.

– Yhtäkkiä vasen eturengas kului hurjasti. Tein sen vuoksi yhden lukkojarrutuksen, ja sen jälkeen vauhti tippui totaalisesti. Se oli tyhmä virhe, Kari manasi.

Kun auto ei käänny mutkiin, näkyi se karulla tavalla kierrosajoissa. Vain muutamassa kierroksessa unelma podiumista tai edes pisteistä vaihtui sijaan kaukana hyvien sijojen ulkopuolelle. Samalla se asetti Karin eteen todella korkean esteen myös sunnuntain kilpailuun. Vaikka Kari ajoikin sprinttikisassa ongelmitta esittäen jälleen hienoja ohituksia, ei se pistetiliä lihottanut.

– Vähän huono fiilis jäi tästä viikonlopusta. Aika-ajoissa tuli hyvä onnistuminen, mutta rengasongelma harmittaa. Nyt pitää löytää syy, miksi renkaat eivät kestäneet tässä kilpailussa. Ei auta kuin analysoida ja mennä eteenpäin, Kari totesi.

Formula 3 -sarja siirtyy pienelle kesätauolle. Kausi jatkuu elokuun ja syyskuun taitteessa legendaarisella Belgian Spa-Francorchampsin radalla.

X