17.04.2019

Niko Kari löysi oivan vireen Unkarin testeissä: ``Auto käyttäytyi niinkuin kuski haluaa``

Niko Karin testipäivä Unkarissa sujui valoisissa merkeissä. Trident-tallin suomalaiskuski löysi luoton autoonsa, ja se sai miehen mielen iloiseksi.

Aamupäivällä Kari roikkui pitkään tulosluettelon kärkipaikalla. Lounastauolle siirryttäessä sijoitus oli kolmas, mutta osoituksena vauhdista Kari oli selkeästi tallinsa nopein kuljettaja. Eroa kovaa vauhtia läpi talvitestien pitäneeseen Hitechin Leonardo Pulciniin jäi vain kaksi kymmenystä.

Iltapäivällä Kari oli jälleen nopein Trident-tallin kuljettajista. Nopea kierros tuoreen rengassetin kera meni pilalle ruuhkan takia, joten 18:tta sijaa ei pidä tuijottaa liikaa.

– Tästä päivästä jäi parempi fiilis kuin mitä yhdestäkään aiemmista testipäivästä. Vihdoinkin auto käyttäytyi niinkuin kuski haluaa, ja näin asian pitääkin olla, Kari kertoi.

Torstaina edessä on viimeinen testipäivä.

– Lähdetään päättämään testejä hyvillä mielin. Tarkoituksena on kerätä viimeisenä päivänä vielä mahdollisimman paljon kierroksia alle, jotta meillä on mahdollisimman paljon analysoitavaa dataa kehitystyötä varten, Kari kertoo.

Unkarin testit, aamupäivä:

1. Leonardo Pulcini, Hitech Grand Prix 1.31,564

2. Robert Shwartzman, PREMA Racing 1.31,733

3. Niko Kari, Trident 1.31,799

Unkarin testit, iltapäivä:

1. Marcus Armstrong, PREMA Racing 1.31,410
2. Jehan Daruvala, PREMA Racing 1.31,857
3. Leonardo Pulcini, Hitech Grand Prix  1.32,054

18. Niko Kari, Trident 1.32,700

X