29.09.2019

Niko Kari päätti kautensa onnistumiseen - Sotshi toi palkintopallivierailun!

Niko Karin kausi Formula 3 -sarjassa päättyi mukavissa tunnelmissa, kun Venäjän kisaviikonloppu toi kauden toisen palkintopallivierailun.

Suomalaiskuski ajoi yhdellä lempiradoistaan vahvasti läpi viikonlopun. Onnistumisen kierre lähti liikkeelle jo aika-ajoissa, joissa Kari ajoi neljänneksi. Kilpailussa Kari taisteli upeasti nousten hetkeksi jopa kärkipaikalle, mutta ylivoimaisia Prema-tallin autoja vastaan taistelu muistutti paikoin tuulimyllyjä vastaan vääntämistä. Mahtavan kilvanajon jälkeen Kari saapui ruutulipulle kolmantena, edellään vain kaksi Prema-tallin kuljettajaa.

Sunnuntain kilpailuun Kari sai tuloksen myötä starttipaikan kuusi. Kypsä ja fiksu ajo palkittiin, kun kauden viimeisessä kilpailussa Kari oli lopputuloksissa viides.

Kari oli tyytyväinen Sotshin tuloksiin, mutta kausi itsessään osoittautui haasteelliseksi. Sotshin lisäksi vain kauden avausviikonloppu Barcelonassa meni läpi ilman ongelmia. Ja kuinka ollakaan, juuri siellä Kari oli niin ikään mukana palkintojenjaossa.

– Tämä oli oikein hyvä viikonloppu, oli hienoa saada paljon tärkeitä pisteitä. Mutta kokonaisuutena en ole kauteen kovin tyytyväinen. Se lähti hyvin käyntiin, mutta siten tuli vaikeampi ajanjakso ja homma ei rokannut. Kesätauon jälkeen sekä auto että kuski paransivat ja menimme jälleen parempaan suuntaan, Kari analysoi.

Formula 3 -kausi on siis paketissa. Karin kaksi kolmossijaa ja 36 pistettä ovat osoitus miehen taidoista ja nopeudesta. Kun homma sujuu, on Kari sarjan kärkikastia.

– Ensi kautta ajatellen aiomme nyt istua alas ja mietiskellä päätöksiä rauhassa. Pyrimme saamaan hyvän paketin kasaan kaudeksi 2020, Kari kertoo.

Niko Kari haluaa kiittää sydämellisesti kaikkia hänen tukijoitaan ja yhteistyökumppaneitaan päättyneestä kaudesta.

X