11.07.2019

Niko Kari yhdelle suosikkiradoistaan - aika-ajokuntoa hiottu simulaattorissa

Formula 3 -kausi jatkuu tulevana viikonloppuna legendaarisella Silverstonen radalla Isossa-Britanniassa. Niko Kari pääsee iskemään kärkitaistoon yhdellä suosikkiradoistaan.

Tämän vuoden kilpailuun Kari lähtee jälleen taistelemaan hyvistä pisteistä. Kahden viikon ajotauon aikana suomalaiskuljettaja on viettänyt aikaa tallinsa tehdastilossa suorituskykyään hioen.

– Olemme analysoineet simulaattorin avulla aika-ajovauhtia pyrkien selvittämään, miten voisimme parantaa siinä. Parissa edellisessä kisassa sen suhteen on ollut vaikeaa, joten pyrimme löytämään ja poistamaan ongelmakohdat ja saada sitä kautta paremmat lähtöasetelmat kisaan, Kari toteaa.

Legendaarinen kilpa-areena on todellinen kuljettajien rata. Vanhan koulukunnan ratana se sisältää joukon nopeita ja haastavia mutkia, joissa kuskien taidot punnitaan. Ei ole siis ihme, että Kari pitää rataa suuressa arvossa. Silverstonella on myös tärkeä merkitys Karille. Trident-tallin suomalaiskuski nousi kaudella 2017 ensimmäistä kertaa palkintopallille tuolloisessa GP3-sarjassa.

– Rata istuu todella hyvin käteeni ja tykkään siitä todella paljon. Silverstone on eittämättä yksi lempiradoistani. Siltä kantilta kisaviikonloppua on hyvä lähteä rakentamaan, tiedän että kaiken osuessa kohdalleen tulosta tulee. On mielenkiintoista nähdä, miten tämän kauden uusi auto toimii Silverstonen mutkissa, Kari ennakoi.

Niko Karin edesottamuksia Formula 3 -kaudella voi seurata C Moren jakelukanavissa. Lauantain kilpailu käynnistyy 11.20 ja sunnuntain 11.30.

X